قالب وردپرس بیتستان پرنده فناوری
خانه / اطلاعيه هاي دانشكده مهندسي مکانیک ، عمران و معماري / تازه‌های نشر دانشگاه آزاد: انتشار کتابی با موضوع رایانه در دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر

کتاب «مبانی روش بولتزمن شبکه‌ای به همراه کدهای رایانه‌ای و شرح آنها» توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر چاپ و منتشر شد.

در مقدمه این کتاب آمده است: نیاز فزاینده به فعالیت‌های پژوهشی و استقبال روزافزون پژوهشگران از کارهای رایانه‌ای، به‌ویژه روش دینامیک سیالات محاسباتی و روش بولتزمن شبکه‌ای، از یک سو و کمبود مرجعی به زبان ساده و مناسب برای آموزش این روش از سوی دیگر، ما را بر آن داشت تا در این کتاب، روش بولتزمن شبکه‌ای را به بیان ساده برای پژوهشگران علاقه‌مند به آن تشریح کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر و یکی از نویسندگان این کتاب در این باره به خبرنگار آنا گفت: کتاب «مبانی روش بولتزمن شبکه‌ای، به همراه کدهای رایانه‌ای و شرح آنها» به پیشنهاد و همکاری  سیدجواد سادات تدوین شده است. درک روش بولتزمن شبکه‌ای که قبلاً به روش شبکه بولتزمن معروف بود، برای افراد مبتدی نسبتاً سخت است و این روش پایه به ریاضی قوی در زمینه تانسورها نیاز دارد با این وجود می‌توان ریاضیات پایه را پذیرفته شده در نظر گرفت و در ادامه روش تنظیم یک کد رایانه‌ای با این روش و چگونگی دادن اطلاعات به رایانه را مورد بررسی قرار داد.

سیدمهدی نقوی افزود: فصل نخست کتاب مقدمه‌ای است بر تاریخچه روش بولتزمن شبکه‌ای و مرور برخی از مفاهیم اصلی آن. فصل‌های دوم و سوم، روند علمی دستیابی به معادلات موجود در این روش را دنبال می‌کنند. در فصل چهارم، شرایط مرزی بررسی می‌شود و بالاخره فصل پنجم، حاوی مثال‌های عملی در امر برنامه‌نویسی است که مطالعه و تحلیل دقیق آنها برای شروع کار در این حوزه بسیار کمک‌کننده خواهد بود. نگارش این کتاب، حاصل بررسی چند کتاب، پایان‌نامه و همچنین مقالات زیادی در زمینه روش بولتزمن شبکه‌ای است و با توجه به تجربیاتی که از نوشتن چند کد رایانه‌ای حاصل شده بود برای خوانندگان تهیه شده است.

وی با بیان اینکه در انتهای کتاب چند کد رایانه‌ای ارائه و به زبان ساده توضیح داده شده است، خاطرنشان کرد: مطالعه این کتاب به محققان و دانشجویان رشته‌های مهندسی مکانیک و سایر علاقه‌مندان به روش‌های دینامیک سیالات محاسباتی توصیه می‌شود، امید است کار حاضر بتواند اندکی از مشکلات دانشجویان و پژوهشگران عزیز را در این زمینه برطرف کند.

نقوی ادامه داد: کار حاضر خالی از اشکال نیست و انتقادها و پیشنهادهای خوانندگان به‌طور قطع ما را در اصلاح این کار و تدوین کتاب‌های بهتر در آینده یاری خواهد کرد. پیشاپیش از دوستانی که عیوب کار حاضر را به ما گوشزد می‌کنند و ما را در بهترشدن کتاب یاری می‌دهند، سپاسگزاری می‌کنیم.

کتاب «مبانی روش بولتزمن شبکه‌ای، به همراه کدهای رایانه‌ای و شرح آنها» در ۲۳۷ صفحه، بهار امسال توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر به تعداد هزار جلد چاپ و منتشر شده است.

مطلب پیشنهادی

حضور عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی بین داوران برجسته الزویر

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر با ۱۳۰ داوری بین داوران برجسته مجلات …